Dansbanan i Lilleby

Detta förslag har inte gått vidare till omröstningen.

Förslaget stämmer tyvärr inte med reglerna för medborgarbudgeten då förslaget gynnar en enskild förening.

Även om förslaget inte kan genomföras inom ramen för medborgarbudgeten kommer idéerna att föras fram. Vi kommer att föra vidare ditt förslag till en arbetsgrupp som jobbar med evenemang och till Västra Hisingens stadsdelsnämnd.

 

 

Grundförslag:

Lilleby dansbana byggdes 1945 av frivilliga. Initialt var det dans varje vecka på sommaren. Under glansperioden på 60 talet hade man artister som Hepstars,  Lill-Babs och Little Gerhard

Dansbana drivs fortfarande i dag av Lilleby Egna Hem och Sommarstugeförening som är en ideell förening. Två gånger per år anordnas danskvällar. Överskottet går till drift och försäkring av anläggningen.

Dansbanan är nu i behov av ett nytt golv. Förrådet där bord och stolar förvaras är förfallet och skulle behöv ersättas. Föreningen klarar inte av att ta dessa kostnader via enbart överskott från danskvällarna. 

Förutom själva dansbanan och förrådsbyggnaden finns en byggnad där servering kan utföras. Där finns spis och kylskåp. Det finns även pilkastning och möjlighet till tombola/fiskdamm bakom luckor i byggnaden.

Hela anläggning ser ut som en dansbana från förr. Dansbana och byggnad där man i ena luckan kan köpa varmkorv, i de andra ta en tombolalott eller ha fiskdamm och i den tredje kasta pil, eller annat kreativt man kan komma på.

  

Med en upprustning skulle även "Dansbanan" kunna utnyttjas av kommunen för tex skolor, aktiviteter för äldre, föreningar verksamma på Västra Hisingen mm.

Detta är en ”guld gruva” och kulturell skatt som inte många Västra Hisings bor känner till. Busshållplats Bergegården  mot Sillvik stannar precis utanför ”dansbanan” så den är även lättillgänglig om man åker kommunalt.

 

Det vore tråkigt om anläggningen inte underhålls så att detta kulturarv går förlorat.

Bifogade filer

Dansbanan 2.jpg (123 KB)

Hela dansbanan.jpg (114 KB)

Om förslaget

Handläggare: Nu bestämmer du

Inlämnat av Bo den 2017-06-14 13:54

Uppdaterad av Carl den 2017-10-05 20:33